روند رسیدگی به پرونده های حقوقی چگونه است؟
ساواپ معتبرترین ارائه کننده وکالت و مشاوره پرونده های حقوقی محسوب می شود. رسیدگی در امور حقوقی برخلاف امور کیفری به صورت یک مرحله ای است.
در امور کیفری، پس از ثبت شکوائیه، موضوع برای تحقیق و تعقیب متهمین ابتدا در دادسرا مطرح می شود، درصورت وجود دلایل کافی و قابل انتساب بودن جرم به متهم، موضوع با صدور کیفرخواست به دادگاه های کیفری بر اساس نوع جرم یا میزان مجازات ارسال می شود.
اما به طور کلی دادگاه های حقوقی به دادگاه هایی مثل:
- دادگاه عمومی حقوقی.
- شورای حل اختلاف.
دادگاه خانواده تقسیم می شود.
دادگاه عمومی حقوقی در اموری مربوط به؛ اختلافات راجب به قراردادها، مطالبه سفته و چک، خسارات و … این نکته را باید مدنظر قرار داد که دادگاه های عمومی حقوقی به دعاوی مالی بیش از سقف بیست میلیون تومان رسیدگی خواهند نمود.
شورای حل اختلاف به دعاوی مالی کمتر از بیست میلیون تومان، دعاوی مربوط به تخلیه عین مستأجره به جز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه، صدور گواهی حصر وراثت، تحریر ترکه، مهر و موم ترکه و رفع آن و… رسیدگی می کند.
دادگاه خانواده هم مطابق با قانون حمایت از خانواده به مواردی ازجمله:
طلاق، مطالبه مهریه، نامزدی و خسارات ناشی از بر هم زدن آن، امور راجع به غایب مفقودالاثر، اموری نظیر حضانت، تعین قیم و… رسیدگی خواهند کرد.
اما در خصوص روند رسیدگی به پرونده های حقوقی، امر بسیار مهمی به نام صلاحیت در رسیدگی دخیل است.
صلاحیت دادگاه به طور ساده بیان گر این موضوع است که، هر دادگاه می بایست مطابق با چارچوب و ضابطه تعیین شده اقدام به رسیدگی نماید.
برای مثال نباید دعوای مطالبه سفته و چک در دادگاه خانواده مطرح شود.
همچنین اگر بر فرض مثال، موضوع اختلاف راجع به یک ملکی در تهران باشد، دادگاه شهر قم نباید به این موضوع رسیدگی نماید.
صلاحیت به دو دسته صلاحیت ذاتی (مثال اول و موضوع چک) و صلاحیت محلی (مثال دوم) تقسیم و قضات موظف و مکلف به انجام آن می باشند.